Senderisme

 

Caldes d’Estrac

RUTA LES 3 VILES
Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt estan unides per una ruta natural que es pot realitzar a peu o en bicicleta. És l’anomenada Ruta de les 3 Viles. La ruta principal és circular i comprèn un total de 21 quilòmetres. El punt de sortida s´ha situat al port Balís. Des d´allà ens condueix al nucli urbà de Llavaneres i, a partir d’aquí, es fa la pujada a Montalt i a Torrentbó per després baixar a Caldes i tornar al port Balís seguint la línia de mar.
També, s’han establert un circuits per a diferents nivells d´exigència amb la intenció d’atreure al major nombre de practicants. Així, s’han traçat diferents variants com la número 1 del passeig dels pins, riera de Sant Andreu de Llavaneres (1,75 km); la 2 de la platja, passeig dels pins, camí del Padró, Sant Vicenç de Montalt i connexió amb la ruta principal pròxima al Turó de l’Oriola (9 km); la 3 de la  riera de Caldetes, Sant Vicenç de Montalt (2,15 km); la 4 de connexió amb la ruta principal pròxima a Caldes d´Estrac en direcció a Sant Vicenç de Montalt (2 km); la 5 d’Onze pins (2,8 km) i, per últim, la derivació del nucli de Llavaneres al cementiri (1,2 km).
En tot el recorregut, la Diputació de Barcelona, ha ubicat indicadors amb topònims i distàncies en quilòmetres. A més hi ha una senyalització horitzontal feta amb pintura groga, que facilita molt el seguiment de la ruta.


Caldes de Malavella

LA RUTA DE LA RIERA DE SANTA MARIA
Ruta que passa per corriols estrets i pistes forestals. La primera part segueix el curs de la riera de santa maria i llavors d’ enfila pels primers turons de la serra d’Ardenya. Itinerari circular que recorre la riera de Santa Maria i que ens permet gaudir d’un paisatge boscos molt proper al nucli urbà; boscos de ribera, pinedes i alzinars.
Llargada aproximada del recorregut: 9km
Desnivell màxim: 38m
Esfroç i dificultat: baixa, apta per a tota la família
Temps total aproximat: 2h
Senyalització: marques verdes 
S’inicia l’itinerari a la plaça de l’Ajuntament, on està situada l’Oficina de Turisme. Des d’aquí anem al carrer de Reramuralla, on se situa la reconeguda font termal de la Font de la Mina i els safarejos municipals. Hi trobarem un plafó amb el traçat de la ruta, la primera banderola direccional i les marques de pintura –verdes- que ens guiaran durant tota la ruta.


Caldes de Montbui

SENDER DEL POBLAT IBER A LA TORRE ROJA
www.visiteucaldes.cat/senders


El Vendrell

ITINERARI DEL SENDER PR C 12
Us convidem a descobrir els paisatges del Vendrell a través d’un recorregut que va des dels indrets més íntims del nucli històric fins a la sorra fina de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, un itinerari que serpenteja a través del Pla de Mar.
Aquest sender travessa els paisatges que identifiquen el municipi i que, de la terra a la taula, donen origen als productes gastronòmics i vitivinícoles més emblemàtics: la vinya, l’olivera i el garrofer.
Us animem a gaudir d’aquesta proposta per descobrir el territori del Vendrell, a més d’informar-vos que també hi trobareu una àmplia oferta gastronòmica i cultural local, sense deixar de fer una visita als indrets vinculats al mestre Pau Casals.


La Garriga

RUTA DE ROCA CENTELLA Senderisme i BTT
Per BTT anirem a buscar el camí entremig de les fabriques que surt de la rotonda sortida de la Garriga direcció a Figaró i el seguirem fins a l’Ermita de Sant Cristòfol de Monteugues per seguir el camí de la dreta cap a Can Valls i l’Alzina grossa, seguirem anant cap a la dreta a les dues properes cruïlles on el camí es converteix en fortes pendents fins la última cruïlla a l’esquerra ens portarà a la placeta on a peu pots pujar fins el punt geodèsic de Roca Centella.
Per fer-lo a peu trobareu les senyals verdes des del carrer Cardedeu anant creuant la pista de Sant Margarida (Parc Natural) per corriols passant per paratges boscosos i cases pairals en ruïnes els quals et portaran fins el punt més alt (795 m.) on gaudiràs d’unes vistes espectaculars. La baixada la pots fer pels corriols o per la pista ample de Santa Margarita que et portarà de retorn a la Garriga. Tracks de la ruta a disposició.


Sant Climent Sescebes

RUTA MEGALÍTICA
Sant Climent te un ric patrimoni megalític, que es pot recòrrer amb un itinerari establert: Sortim per la carretera asfaltada que mena a Espolla, i al cap de 10 minuts passem pel costat d’un prat inundat. Acaba t aquest trobem un camí que passa a tocar el Roc del Gall i, continuant pel camí, baixem a l’Estany d’en Massot; a l’acabar aquest un petit corriol ens porta al camí que hem deixat abans i que seguirem fins trobar unes tanques que cal travessar, al cap de 100 metres cal girar a l’esquerra per anar a veure el Sepulcre de Corredor del Prat Tancat. Retornats al camí l’anem seguint, i passant a les envistes de Vilartolí i a tocar el Mas Vell d’en Torres arribem al Sepulcre de Corredor Tires Llargues, seguint el camí passarem per sota del Sepulcre de Corredor de la Gutina, i continuant el camí passarem pel costat del paradolmen de la Murtra i el Menhir de la Murtra i agafant el Camí de la Muntanya passarem per les ruïnes del Mas de la Murtra; trobarem un trencant que ens porta a la Roca Tova i tot seguint-lo arribem al Sepulcre de Corredor de Fontanilles. Retornats al “Camí de la Muntanya”, el seguim fins trobar un petit trencant a la dreta que amb una breu pujada ens deixa al Dolmen Simple amb vestíbul Pou del Salt d’en Peió, baixem per l’altra banda i tornant agafar el Camí de la Muntanya arribem a la Pista que ve de Sta. Fe dels Solers, reculant a la Pista l’anem seguint i tot passant per un riberal guanyem la carretera que va de St. Climent – Vilartolí fins a Requesens, l’anem seguint i passem pel costat del Menhir de la Pedra Dreta o Vilartolí, on girem a la dreta i anem seguint la pista fins arribar a les envistes dels Estanys dels Torlits, continuem per la pista i un corriol ens permet arribar amb 400 metres al Dolmen Simple de les Closes. Retornats a la pista seguim fins un planer on girem a l’esquerra: un petit corriol que surt a la dreta del camí ens permet enfilar-nos a un turó que fa de Mirador de tot el recorregut que hem fet, en el lloc on hi ha les restes d’una antiga i desconeguda construcció. Tornats a la pista la seguim tot travessant uns antics olivets, i arribem a un altra camí que l’agafarem tot girant a l’esquerra, passem al costat d’una antiga cantera abandonada i arribats a dalt d’un turó, el camí de carro que seguim, s’acaba i agafem un corriol que ens porta a l’aparcament de la base militar, i ja arribem a St. Climent, punt inicial i final d’aquesta excursió.


Sant Hilari Sacalm

FONT DE LA FORMIGA
És la ruta més llarga de les sis que formen el projecte. El punt inicial i final és a Cal Sastre i és un recorregut circular de 13,55km.
L’itinerari ofereix excel·lents vistes sobre la plana de la Selva i sobre el massís del Parc Natural del Montseny i les Guilleries. Passa per paratges rics en vegetació de bosc humit i de ribera, i ens acosta a diverses fonts: la Font de la Formiga, la Font del Vern i del Gavatx, la font de les Fontiques i la Font de les Clotas. També passa per boscos de fageda i pel salt d’aigua de la Font de la Formiga.