• MARESME

    Caldes d'Estrac

El terme municipal de Caldes d’Estrac, conegut també com Caldetes, és un dels que té la superfície més reduïda del país, amb una extensió de 0,88 km quadrats. Tres importants vies de comunicació –la carretera Nacional II, l’autopista C-32 i el tren de Barcelona  a Girona per la costa- el travessen. El poble està protegit per la Serralada Litoral, que discorre paral·lela a la costa, i gaudeix d’un clima envejable, amb primaveres avançades i hiverns i estius suaus.

Situat a la comarca del Maresme, a 36 quilòmetres al nord-est de Barcelona i al sud de Girona, Caldes d’Estrac compta amb diversos atractius turístics que la converteixen en una zona visitada per persones d’arreu durant totes les èpoques de l’any.

Podeu gaudir la vila de Caldes d’Estrac des de múltiples vessants com la cultural i històrica, amb la ruta modernista, la ruta literària, la Fundació Palau (que alberga el Punt d’Informació Turística), els centres d’interès arquitectònic, les torres de guaita,… Altres visions del nostre municipi que atrauen molts visitants són les que centren el seu interès en el paisatge i l’entorn natural relacionat de forma sovint amb el termalisme, i en el cas del turisme familiar, les platges del litoral caldenc i la seva proximitat a Barcelona, influenciada per les bones comunicacions existents. Per últim, són molts els visitants que s’apropen a Caldes amb la referència de la gastronomia local, que ofereix una àmplia oferta en restauració i esdevé un referent amb certàmens com la Pesolada (amb la varietat local del Pèsol de la Floreta).

Oficina de Turisme

La Riera, 31,
08393 Caldes d’Estrac, Barcelona
cdst.turisme@caldetes.cat
Tel. 937 910 588 / 937 91 00 05

CINC LLOCS REMARCABLES DE CALDES D'ESTRAC

BANYS TERMALS

Els banys termals han estat al llarg de la història el principal atractiu del municipi. Des dels temps de romans -que anomenaven al lloc Aquae Calidae- i, posteriorment, dels àrabs, gent de totes les èpoques i cultures ha gaudit de les aigües de Caldes per les seves característiques, especialment indicades per a la salut.
Situats al bell mig de la població, al costat de la plaça de la Vila, els banys termals daten del segle XIX i són els únics de titularitat pública de tot Catalunya. Les aigües emergeixen d’una galeria subterrània a una temperatura de 38 graus centígrads. Per la seva composició i classificació són aigües mesotermals, bicarbonatades, clorurades sòdiques, hipotòniques, de mineralització mitjana i de duresa molt tova, indicades per afeccions reumàtiques o artrosi; afeccions respiratòries; afeccions de l’aparell locomotor i seqüeles de traumatismes osteoarticulars, calculosis úriques i oxàliques, i inflamacions cròniques en vies urinàries.

FUNDACIÓ PALAU-PICASSO

La Fundació Palau es va inaugurar al mes de maig de l’any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre.
Josep Palau i Fabre es considera un dels especialistes més prestigiosos en l’àmbit mundial sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso, del qual també era amic personal.
La Fundació Palau exhibeix de forma permanent una part del seu fons artístic, del qual destaca sobretot una sala dedicada íntegrament a Picasso en la qual, a més de contemplar la creació del geni amb tècniques diferents, podem comprovar també la relació d’amistat que tots dos van mantenir durant molts anys.
Forma part també de la col·lecció permanent una gran sala que abasta tot l’espectre de l’art català del segle xx, així com una sala dedicada a artistes contemporanis.
La Fundació Palau integra, a més, un important fons documental i bibliogràfic sobre Picasso i l’art i la literatura catalanes del segle XX, destinat tant a públic nacional com internacional.
Ajuntament de Caldes d’Estrac – Fundació Palau-Picasso 
Fundació Palau. Centre d’Art. Caldes d’Estrac

LES PLATGES

El litoral marítim de Caldes d’Estrac és avui -com ja ho havia estat antigament- un al·licient especial per tots aquells que volen gaudir del bon clima i prendre banys de mar. Les platges caldenques han obtingut en diverses ocasions la màxima distinció de qualitat per l’excel·lència de les instal·lacions, la Bandera Blava, que atorga cada any l’Unió Europea. La Platja del Kalima obté aquest guardó per primera vegada el 2018, mentre que la platja dels Tres Micos porta des del 2017 sent Bandera Blava.
Caldes compta amb quatre platges, la Dels Tres Micos, la de les Barques, la del Kalima i la de la Musclera (compartida amb Arenys de Mar).
L’Ajuntament de Caldes vetlla cada temporada pel bon estat de les seves platges i dota de les infrestructures i equipaments necessaris tot el litoral del municipi perquè els banyistes gaudeixin de la seva qualitat.

EL PARC MUNTANYÀ

El Parc Muntanyà està situat a la falda sud del Puig Castellar.
Aquest gran espai natural dins la vila és un indret adient pel  passeig, esbarjo i tranquil·litat, envoltat de natura i d’un bell paisatge. La seva constant preservació i millora ha servit per garantir el desenvolupament equilibrat i harmònic de Caldes, tot mantenint i potenciant el seu ecosistema natural.
Gaudeix d’una gran diversitat d’espècies vegetals com ara mimoses i lliris, rosers i geranis; plantes medicinals, com la farigola, el romaní i l’eucaliptus; arbres fruiters, com tarongers i llimoners; avets, moreres i xipressos, per citar-ne alguns altres exemples, i sobretot pins.

TORRES DE GUAITA

Al llarg del segle XVI les poblacions de la costa van prendre mesures per a defensar-se de les incursions dels corsaris turcs: D’aquesta forma va iniciar-se la construcció de torres de guaita. El poble de Caldes està perfectament envoltat i vigilat per les torres de guaita, la Torre dels Encantats, la Torre Busquets i la Torre de les Heures. Totes tres són de planta circular i, en el cas de la dels Encantats i la Busquets, existeix una llegenda, amb princesa inclosa, que ha donat peu als noms dels gegants de la vila, Fàtima i Busquets.
La Torre dels Encantats pot tenir el seu origen a mitjan del segle XI. Alguns autors creuen en la possibilitat que fos construïda a partir d´una fortificació que ja existia en aquesta data. En el segle XVI se li va adossar la muralla circular que encara avui la caracteritza. Ja al segle XIX, es va utilitzar com a estació intermèdia de la xarxa de telègrafs òptics.

BALNEARIS

Balneari Caldes d’Estrac

El Manantial mineromedicinal a Caldes d’Estrac és escalfat i mineralitzat a 2800 metres de profunditat i emergeix a 38,8°. Aquesta és una magnífica i singular aigua pura i cristal·lina, que flueix constantment al Balneari mantenint les seves propietats biològiques, físiques i químiques, amb un enorme potencial curatiu i terapèutic.

Al Balneari han de coexistir tres pilars bàsics per poder parlar d’una cura termal: les deus d’aigües minero-medicinals (declarades d’utilitat pública, eficaces en el tractament de malalties específiques), les instal·lacions per aplicar els tractaments sota la direcció mèdica i de l’equip professional que se n’encarrega, especialment per a persones amb problemes de salut i els que busquen senzillament el plaer de relaxar-se. La combinació de l’aigua mineromedicinal i les tècniques d’aplicació asseguren un benestar i una recuperació sense cap dubte.

Balneari Caldes d’Estrac
Carrer de La Riera, 29
08393 Caldes d’Estrac – Barcelona
Tel. 937 91 26 05 / Mob. 639 92 81 86
info@balnearicaldetes.cat
www.balnearicaldetes.cat

Presidència: Plaça de la Font del Lleó, 11 · 08140 Caldes de Montbui
catalunyatermal@gmail.com