• VALL D'ARAN

    Naut Aran

El municipi de Naut Aran es principalment conegut per l’estació d’esquí de Baqueira-Beret, que ha contribuït al reconeixement amb el segell DTE (Destinació de Turisme Esportiu) per a activitats esportives d’alta muntanya. A més, Naut Aran té algunes de les esglésies romàniques més importants dels Pirineus, com Santa Maria d’Arties o Sant Andrèu a Salardú. En un dels seus pobles, Gessa, fou on mossèn Cinto Verdaguer, un dels grans poetes catalans, va escriure el 1883 l’obra El Canigó.

És el municipi més gran de la comarca i també el més alt; d’aquí precisament pren el nom: Naut Aran (‘Alt Aran’ en aranès). És terra de cims (Maubèrme, Montardo, Barlonguèra, Besibèrri), de llacs (Estanh Major, Obago, Rius, Liat) i de rius (Garona, Ruda, Aiguamòg, Noguera Pallaresa).

Fotografies cedides per TORISME VAL D’ARAN i les dels banhs d’Arties per VISITARTIES.

Oficina de Turisme

Ajuntament deth Naut Aran
Carrer Balmes 2
25598 Salardú
eventos@nautaran.org
Tel. 973 644 030 – 629 915 697

CINC LLOCS REMARCABLES DE NAUT ARAN

Estació d’esquí de Baqueira-Beret

L’estació, declarada Centre d’Interès Turístic Nacional per l’Estat, disposa de 162 quilòmetres de pistes balisades, 36 remuntadors i casi 750 canons de neu artificial, a més d’un circuit marcat de set quilòmetres per a l’esquí de fons.

Església de Sant Andrèu, a Salardú i Sta Maria d’Arties

L’església de Sant Andrèu ens rep amb una imatge arquitectònica exterior pròpia del Romànic tardà, aproximadament del segle XIII;  això ens porta a una configuració en planta de tipus basilical on hi ha adosada una torre campanar del segle XV. A l’interior, ens sorprendrà una elegant estructura arquitectònica gòtica.

El Santuari de Montgarri

Travessant el Pla de Beret s’arriba a Montgarri (1.645 m) que a causa del seu aïllament es despoblà totalment entre el 1.945 i el 1.955.
El santuari de Montgarri data del segle XVI. Al voltant del santuari hi ha la rectoria i l’antic hospital que acollia els vianants.

Els Llacs de Colomers

Colomèrs, el circ lacustre d’origen glacial més gran dels Pirineus, és un massís de muntanyes disposades en cercle que empara una cinquantena de llacs o “estanhs”. un paratge d’alta muntanya amb alts i escarpats que ronden els 3000m d’altitud, com la Creu de Colomèrs, el Gran Tuc de Colomèrs i el Tuc de Ratera.

Montarto

El Montarto és probablement la muntanya més coneguda de la Val d’Aran. Els seus 2.833 metres representen un perfecte mirador de tota la comarca i des d’allà es poden veure moltes altres muntanyes de la zona. Està situada a la part més septentrional del parc nacional d’Aigüestortes i al sud de la Val d’Aran.

BALNEARIS

Banhs Arties

Una experiència relaxant pel cos i la ment en plena naturalesa.

Els Banhs d’Arties, un antic complex lúdic-termal d’aigües sulfuroses que emergeixen als voltants de l’emplaçament a 39º de temperatura. Una experiència única on desconnectar i relaxar-te sol o en família.

Als Banhs d’Arties hi trobaràs dues piscines exteriors d’aigües termals per gaudir d’un moment zen a pocs minuts del poble d’Arties.

Les instal·lacions compten amb un petit restaurant que disposa d’una carta variada de begudes, plats combinats i snacks. Tanmateix disposa de banys, dutxes, vestuaris, lloguer de tovalloles i casquet de bany; la comoditat està garantida.

C/ des Banhs
25599 Arties · Lleida
Tel. +34 608 375 174
info@aguastermalesarties.es

Banhs de Tredòs

Relaxament i confort en un paratge únic!
Una experiència inigualable a l’hotel balneari més alt d’Europa.

Situat al cor de la Vall d’Aran, a 9 km de Salardú, la població més pròxima.

Els Banys de Tredòs és un petit hotel balneari de muntanya que disposa de 9 habitacions, totes equipades amb aigua termal, restaurant per 30 persones, cafeteria, piscina d’aigua termal, sauna finlandesa, jacuzzi i sala de tractaments.

Per la seva localització a l’entrada del Parc Nacional d’Aigües Tortes i al Circ de Colomers, és un lloc idoni per perdre’s en plena naturalesa i descobrir el patrimoni natural dels Pirineus.

Durant la temporada d’hivern us proposem pujar-hi conduint una moto de neu per gaudir del paisatge, amb total respecte amb el medi natural i tots els excursionistes amb qui compartim la muntanya.

Carretera Aiguamòg s/n
Salardù (Lleida) – Vall d’Aran
Tel: (+34) 973 253 003
(+34) 660 175 843
info@banhsdetredos.com

Presidència: Plaça de la Font del Lleó, 11 · 08140 Caldes de Montbui
catalunyatermal@gmail.com