• LA SELVA

    Sant Hilari Sacalm

Sant Hilari Sacalm

Sant Hilari Sacalm és la capital de les Guilleries, un feréstec i encara poc conegut massís entre la comarca de la Selva i Osona. Els nostres boscos són un paratge natural que no deixa indiferent a ningú i que regala meravellosos instants i sensacions a tothom que el visita.

Deixa’t portar per l’encant d’un entorn natural on tens molt per descobrir i per la singularitat d’una població que t’acollirà amb els braços oberts. Vine a Sant Hilari Sacalm! Et mostrarem els nostres paratges, tradicions i tot allò que els boscos protectors de les Guilleries ens regalen perquè en gaudim, amb calma, amb tu.

Oficina de Turisme

Plaça Doctor Robert s/n
oficinaturisme@santhilari.cat
Tel. 972 86 96 86

CINC LLOCS REMARCABLES DE SANT HILARI SACALM

La Ruta dels Carboners

La Ruta dels Carboners és un recorregut que passa per diversos punts d’interès paisatgístic i patrimonial de Sant Hilari i les Guilleries com el Balneari Font Picant, la cova d’en Serrallonga, la roca Foradada, un dels saltants de Mas Clavé i la Gorga de la Plana, entre d’altres fins arribar a Osor.

Consisteix en un itinerari conformat per trams de nivells de dificultat diversa. Gran part del recorregut aprofita camins de bosc de fàcil accés i pistes forestals, però també hi ha trams que segueixen passos més complicats, fins a ser considerats de nivell difícil.

Antic Balneari de la Font Picant

L’antic balneari de la Font Picant és un edifici situat a 4km del poble de Sant Hilari en direcció Osor. Va ser un dels balnearis més famosos d’Espanya a començaments del segle XX, ja que era reconegut per les seves fonts d’aigües mineromedicinals. Amb el temps es va anar convertint en el centre d’estiueig.

Ruta de Sant Miquel de les Formigues

Aquesta ruta puja entre avets, alzines, roures, castanyers i faigs al pic més alt de les Guilleries: Sant Miquel de les Formigues, també anomenat de Solterra. Punt que ens permet gaudir de les Guilleries amb el teló de fons del Montseny, al sud, i les cingleres del Collsacabra, al nord.

Font Vella

La Font Vella és un broll d’aigua natural declarat d’utilitat pública l’any 1956. Actualment, la seva aigua s’embotella per ser distribuïda arreu d’Espanya.
Antigament, i encara ara, la gent tant del poble com els estiuejants, s’acostaven passejant a la Font Vella per a gaudir de l’entorn en un espai reservat al descans. En aquest espai durant els dos mesos d’estiu hi havien taules i cadires, on la gent s’asseia per prendre un vas d’aigua acompanyat d’anissos.

Font del Ferro

Al passeig de la Font del Ferro hi pots trobar aquesta font característica per ser una aigua amb gust ferruginós. Antigament les seves propietats medicinals servien a molts dels seus habitants per guarir algunes malalties.
Antigament era costum fer-hi excursions per part dels estiuejants, hi anaven a passejar i a fer petar la xerrada. Després de la Font Picant, la Font Vella i la Font del Pic era la que més èxit tenia.

BALNEARIS

Hotel Balneari Font Vella ****

Hotel pensat exclusivament pel descans i benestar del públic adult. Compta amb 30 habitacions, la majoria tipus junior suite, un complet circuit termal amb una piscina d’aigua mineromedicinal exclusivament amb aigua de les fonts de Font Vella i restaurant amb servei de carta i menú degustació. El balneari presenta una acurada oferta de tractaments i massatges.

Pg. de la Font Vella, 57
Tel. 972 868 305
info@balnearifontvella.cat
www.balnearifontvella.cat

Presidència: Plaça de la Font del Lleó, 11 · 08140 Caldes de Montbui
catalunyatermal@gmail.com