• ALTA RIBAGORÇA

    La Vall de Boí

La Vall de Boí és un dels tres municipis de l’Alta Ribagorça al Pirineu lleidatà. La configuració del seu terreny ofereix diferents paisatges i opcions per gaudir de la muntanya practicant l’esport o simplement caminant.
Una vall amb tres declaracions UNESCO. Disposa d’un gran patrimoni natural essent porta d’entrada a l’únic parc nacional de Catalunya, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que a més, ha estat declarat Destinació Turística i Reserva Starlight per la Unesco. Un incomparable conjunt romànic format per vuit esglésies i una ermita declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat, distribuïdes per cadascun dels pobles de la vall. Així mateix, un Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la festa de les Falles, una festa ancestral i molt arrelada.
A més, està certificada per l’Agència Catalana de Turisme com a Destinació de Turisme Familiar, per les activitats i instal·lacions adaptades a les famílies. Tanmateix, el poble de Taüll ha estat reconegut Poble amb Encant, entès pel seu atractiu especial, pels elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics.
Caminar pels camins tradicionals, per on homes i animals s’han desplaçat per anar d’un poble a un altre, on gaudir del paisatge, de la fauna i la flora, però també de les parets de pedra seca, marges i els empedrats.
A l’hivern, la vall es converteix en un destí perfecte per a la practica de l’esquí i les raquetes de neu amb les que podrem recórrer el parc nacional sense enfonsar-nos a la neu.
Tot això acompanyat per una gastronomia de proximitat. Una cuina de muntanya basada en els en els recursos naturals i elaborada seguint les tradicions. Una cuina de temporada on els bolets són importants per a l’elaboració dels plats. Destacar la vedella ecològica i el corder, que es crien a la vall.

Patronat de Turisme de la Vall de Boí

Passeig Sant Feliu, 43
vallboi@vallboi.com
Tel. 973 694 000

CINC LLOCS REMARCABLES DE LA VALL DE BOÍ

Conjunt Romànic Patrimoni Mundial

El Romànic de la Vall de Boí és excepcional per la concentració en un espai reduït d’un nombre tan elevat d’esglésies d’un mateix estil arquitectònic. Aquestes esglésies s’han conservat al llarg del temps gràcies a l’aïllament de la Vall fins ben entrat el segle passat. Són vuit esglésies i una ermita declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO, Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l’Assumpció de Cóll i l’ermita de Sant Quirc de Durro.

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

L’únic parc nacional de Catalunya. Cims que superen els tres mil metres d’alçada, rius, barrancs i cascades amb prop de 300 estanys. A més, d’una gran diversitat d’espècies animals i vegetals que donen vida a aquest espai natural protegit únic. A la Vall de Boí trobareu dues entrades al parc nacional, una per Aigüestortes un indret totalment pla, de boscos, prats i aigua, on hi trobem un itinerari circular de passarel·les de fusta adaptades, i l’altra, per Cavallers amb un paisatge més rocós, abrupte, els camins discorren entre roques de granit i on trobarem els quatre cims de més de 3.000 metres de la Vall de Boí. És el paradís dels amants de l’escalada en roca i en gel.

Destinació Starlight

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i amb ell els 10 municipis de l’àmbit del Parc, ha estat reconegut com Destinació Turística i Reserva Starlight (UNESCO), Considerada per disposar d’excel·lents qualitats per contemplar el cel nocturn i que estan protegits de qualsevol contaminació lumínica. Així doncs, amb unes condicions excepcionals per a la pràctica de l’astronomia. Us recomanem el mirador de Sant Quirc de Durro on hi trobareu una petita taula-mirador astronòmic amb la interpretació del cel nocturn, per a que pugueu conèixer quines estrelles esteu veient.

Falles. Patrimoni Immaterial de la Humanitat

“Les festes del foc del solstici d’Estiu als Pirineus: Falles, Haros i Brandons” se celebra en seixanta-tres pobles dels Pirineus i Prepirineu (34 de França, 17 de Catalunya, 9 d’Aragó i 3 d’Andorra) ha estat declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
Les Falles són una torxa feta de fusta resinosa d’uns dos metres de llargària, que es fa amb trossos de teia de pi enganxats a un de pal freixe amb filferros i puntes. També hi ha una varietat de falles realitzades en una sola peça de pi treballat per tal que cremi amb força, s’anomenen Rantiners. Tot comença al Faro (foguera), un indret elevat de la muntanya sobre el poble, des d’on s’encenen les falles per començar la baixada.

Estació d’esquí de Boí Taüll

És l’estació més alta de Catalunya (cota mínima de 2020m i màxima de 2751m) i està orientada al nord, el que dona una neu d’excel·lent qualitat. A més, és poc massificada i amb una zona baixa ideal per a les famílies amb nens. Compta amb un complet domini esquiable per a tots els nivells i estils, 42 pistes d’esquí alpí, 4 itineraris d’esquí de muntanya i una pista de trineus a més, d’un dels snowparks més complets del Pirineu. Les persones usuàries, a més, tenen al seu abast a l’ampli ventall d’ofertes lúdiques i esportives que podran dur a terme.

BALNEARIS

BALNEARI CALDES DE BOÍ

El Balneari de Caldes de Boí es troba en un entorn privilegiat de natura verge, a 1.470 metres d’altitud i a la riba del Noguera de Tor, en un indret d’alta concentració d’oxigen pur.
Amb 37 manantials d’aigua minero medicinals de diferents composicions i amb propietats terapèutiques de les que se’n te constància des de l’època romana. Son aigües que han fet un recorregut de 16.000 anys.
És un indret ideal per a cuidar el cos i la ment: banys de boscos, espais de meditació, senders, aigües amb propietats sedants i tractaments de salut i benestar únics com els fangs que es produeixen al propi balneari i les saunes naturals.
Disposa de dos hotels, Hotel Manantial i Hotel Caldas, per oferir estades amb la màxima comoditat i serveis.

C/Afores, s/n 25528
Caldes de Boí – Lleida
Tel: 973 696 210
reservas@caldesdeboi.com
www.caldesdeboi.com

Presidència: Plaça de la Font del Lleó, 11 · 08140 Caldes de Montbui
catalunyatermal@gmail.com